PA6JAM/J maakt gebruik van onze TRX in de Gerbrandytoren

De VRZA steunt heel graag de JOTA activiteiten in ons land, die het komende weekend van 15 tot 17 oktober gaan plaats vinden. De landelijke JOTA organisatie heeft ons gevraagd om dit weekend gebruik te mogen maken van onze VHF/UHF zender in de Gerbrandy-toren in IJsselstein.

Natuurlijk hebben we aangegeven graag te willen meewerken! Dat begint met de uitzending van PA6JAM/J voor de opening van de JOTA op zaterdag 16 oktober om 9.00 uur lokale tijd, gevolgd door het inmelden van JOTA-deelnemers in een aantal rayons . Maar ook de rest van het weekend zal PA6JAM/J actief zijn in de 2 meter band en de 70 cm band via onze TRX. De 70 cm band zal vooral gebruikt worden om uit te luisteren, maar er zijn mogelijkheden dat ze in die band ook echt zullen uitkomen.

In de twee meter band is de “huis”-frequentie voor PA6JAM/J 145,425 MHz. Zij zullen veelal op deze frequentie in de 2 meter band te vinden zijn.

Op de foto rechts een blik omhoog op de zendmast vanaf de reportage cabine op 220 meter hoogte. Links onderin is boven de tui-kabel het puntje van onze X5000 rondstraler nog net zichtbaar.

Reacties zijn gesloten.