Zaterdag 21 november: Laatste Mixed Mode Bulletin in 2020

Op 12 september jl. zijn we begonnen met onze Mixed Mode Bulletins in onze uitzendingen tussen 10.30 en 11.00 uur.
Komende zaterdag, 21 november, alweer de vierde uitzending en de laatste voor 2020. We zijn overigens wel van plan dit soort uitzendingen regelmatig terug te laten keren, maar de datums voor 2021 zijn op dit moment nog niet bekend.

Nog even een kort resumé van het gebeuren:

Bij Mixed Mode bulletins zenden we tegelijkertijd 5 modes van uitzendingen uit. Als je onze uitzending ontvangt met bijvoorbeeld het programma FLDigi of MixedW, dan ziet de zogeheten “waterval” in het programma er ongeveer uit, zoals het plaatje aangeeft. In dit geval hebben we een schermafdruk gemaakt van MixedW. We hebben de modes er voor het gemak bijgezet.

Van links naar rechts zie je de signalen van:

  1. MT63, bandbreedte 500 Hz (500 tot 1000Hz) met een “long interleave”.
  2. CW op een toon van 1100 Hz (onze callgever, elke 5 minuten)
  3. RTTY met mark- en space-tonen op 1275 Hz en 1445 Hz en met een snelheid van 50 baud.
  4. BPSK31 op een toon van 1600 Hz en een snelheid van
    31,25 baud.
  5. Olivia, bandbreedte 500 Hz (1800 tot 2300 Hz), gebruik makend van 4 tonen.

We gebruiken zelf FLDigi om de verschillende modes tegelijkertijd op te starten. Dit doen we door FLDigi vijf keer op te starten; elk voor één van de vijf modes. Op deze wijze kun je natuurlijk ook ons Mixed Mode bulletin tegelijkertijd in alle modes ontvangen, maar je kunt natuurlijk ook kiezen voor één van de vijf modes, afhankelijk wat de door jouw gebruikte software en/of hardware aankan.

We hebben tot op heden heel veel positieve reacties van meeschrijvers mogen ontvangen en natuurlijk hopen we dat dat zaterdag 21 november ook weer het geval zal zijn. En mocht er iets niet helemaal of helemaal niet zijn goed gegaan? Dan geen nood. We plaatsen de opname van dit Mixed Mode bulletin weer op onze website, zodat je ook later nog eens met dit bulletin kunt experimenteren.

We wensen iedereen heel veel plezier met het meeschrijven en rapporten kun je ons natuurlijk sturen via ons e-mail adres pi4vrz@vrza.nl.

 

 

 

Reacties zijn gesloten.