Experiment PI4VRZA op 3 meter

Zoals onze vaste luisteraars allang weten, zijn we bij PI4VRZA niet vies van bijzondere experimenten. Het mixed-mode bulletin, waarbij we wel 5 verschillende modes tegelijkertijd op verschillende audio-frequenties uitzenden, is daarvan een succesvol voorbeeld. Ook mislukken er soms experimenten, zoals het uitzenden van ons morse-bulletin met een grotere tussenruimte tussen de letters en de woorden. Ook de resultaten van ons experiment met een sub-audiotoon tijdens de spraak-uitzending, om luisteraars te vrijwaren van het “kabaal” van het mixed-mode bulletin,  zijn nog onderhevig aan discussies.

Dat weerhoudt ons er uiteraard niet van om verder te experimenteren. Komende zaterdag wordt onze uitzending niet alleen op de bekende frequenties, maar ook op 3 meter uitgezonden. We mogen daarvoor een niet meer in-gebruik zijnde analoge FM-zender van Radio 2 in de Gerbrandy-toren gebruiken. De antennes zijn de originele antennes die opgesteld staan op een hoogte van 375 meter. Dat betekent dat wij in een heel groot deel van het land te ontvangen zullen zijn op 99,9 MHz, gewoon op de autoradio of ouwe “transistor”, die je vast nog wel ergens in de hoek hebt liggen.

Zoals altijd zijn we heel erg nieuwsgierig naar rapporten vanuit het hele land. Omdat we niet op 99,9 MHz kunnen ontvangen, zullen we de rapporten graag willen horen tijdens de QSO’s op onze gebruikelijke frequenties in de 2 meter en 80 meter band.

Graag tot zaterdag.

Reacties zijn gesloten.