QSY naar 145,250 MHz met ingang van 30 oktober 2021

Lokale storing op 145,250 MHz weggenomen:

Zoals jullie ongetwijfeld weten hebben we vanwege een lokale storing op 145,250 MHz onze uitzendfrequentie vanuit de Gerbrandytoren een half jaar geleden moeten wijzigen in 145,225 MHz. Niet dat deze storing invloed had op onze uitzendingen, maar tijdens de QSO’s na de uitzending, was het voor ons onmogelijk om stations die zwakker waren dan S7 te werken. Dat vonden we natuurlijk erg vervelend.

In de zomerperiode heeft het team van de stichting Scoop Hobbyfonds flink wat speurwerk rond de reportagecabine in de Gerbrandytoren verricht en daardoor zijn zij erachter gekomen dat een camera de storingsbron vormde. Deze camera werd gebruikt voor de uitzendingen van PI6ATV, maar is nu uitgeschakeld. Waarschijnlijk straalt de bekabeling van de camera en in een betere bekabeling wordt dan ook de oplossing gezocht.

In elk geval is de frequentie 145,250 MHz nu weer geheel vrij van storing en kunnen we deze frequentie weer inzetten voor onze uitzendingen. Dat zal met ingang van de uitzending van zaterdag 30 oktober dan ook gaan gebeuren.

Reacties zijn gesloten.