Zomerstop PI4VRZ/A eindigt op zaterdag 5 september 2020

Zoals de meesten van jullie wel zullen weten, houden we elk jaar in de maanden juli en augustus onze zomerstop.
We noemen dit beslist geen zomer-“vakantie”, want vakantie (en daaraan verwant “luieren”) is er voor ons niet bij. In en rondom onze shack in Eerbeek is altijd wel wat werk te verrichten en daar zijn wij in die periode erg druk mee.

Dit jaar onze grootste klus:
Het verplaatsen van onze HF-dipool voor 80 en 40 meter naar zijn definitieve plek bij de lichtmast op het terrein. Op het moment dat ik dit schrijf hangt de antenne tussen drie masten. Dus dat is gebeurd.
Maar toen kwam nog de zwaarste klus, namelijk het graven van een geul voor het doorvoeren van de coaxkabels naar de antennes. Op de foto zie je de werkzaamheden daarvoor en die gebeurden op de heetste dag in augustus, sinds 1900!
De rode buis wordt ingegraven en daar trekken we later de coax-kabels doorheen. Zo te zien kunnen de heren wel wat koeling gebruiken!

We houden jullie van de werkzaamheden op de hoogte en natuurlijk horen we jullie weer graag tijdens het tekenen van de presentielijst op de verschillende frequenties op zaterdag 5 september a.s.

 

Reacties zijn gesloten.