30 april: PA70VRZA vanaf de radiomarkt in Renswoude

Zaterdag 30 april 2022 beloofd weer een hele leuke dag te worden voor PA70VRZA. Hendrik-Jan PD1ANM en Ron PB0ANL zullen als crewleden aanwezig zijn op de Radiomarkt tijdens de Radio Kampweek in Renswoude. Zij verzorgen daar dan de uitzending in samenwerking met Wim PD1AJO die de coördinatie vanuit Eerbeek voor zijn rekening neemt.

Vanuit Renswoude zal vanaf ongeveer 11.00 uur een deel van het spraakgedeelte verzorgd gaan worden. Hendrik-Jan kennende, zal die zich, gewapend met porto’s en koptelefoon, onder het kopende en verkopende publiek begeven en uiteraard de nodige vragen gaan afvuren. We hopen natuurlijk dat elke rechtgeaarde radiozendamateur zich niet laat afschrikken van een portootje of microfoon en dat er spontaan leuke en gezellige gesprekken gaan ontstaan. Het hele land kan dan genieten van de ongetwijfeld gezellige sfeer daar in Renswoude tijdens de markt.

Na het spraakgedeelte van onze uitzending, zullen QSO’s gevoerd gaan worden, zowel lokaal op 145,225 MHz als via onze zendontvanger in de Gerbrandytoren op 145,250 MHz.

Wat deze keer uniek is, is dat we NA de uitzending iedereen de kans willen geven eens een verbinding in de 2 meter band te maken met onze zendontvanger. Dat mag je doen onder de roepnaam PA70VRZA, maar natuurlijk ook onder je eigen roepnaam. Ook degenen die geen roepnaam hebben (zoals luisteramateurs), willen we de kans bieden om verbindingen te maken via onze zendontvanger op 225 meter hoogte. Eén van de crewleden zal daarbij als begeleider optreden.

Een overzichtje van onze activiteiten in Renswoude: (onder voorbehoud!)

Vanaf 8.00 uur opbouwen van de apparatuur voor de uitzending. We gebruiken kraam nummer 605, dus onthoudt dit nummer goed als je ons wilt bezoeken.
10.00 uur: We volgen de uitzending in morse en mixed-mode die vanuit Eerbeek verzorgd wordt.
11.00 uur: Vanuit Renswoude doen we actief mee met de uitzending-in-spraak, samen met Wim in Eerbeek.
Plusminus 12.15 uur: QSO’s lokaal op 145,225 MHz. Deze zijn ook te volgen via onze zend/ontvanger in de Gerbrandytoren.
Daarna: QSO’s op 145,250 MHz.
Vanaf plusminus 13.30 uur willen we iedereen de gelegenheid geven QSO’s te maken op frequenties in de 2 meter of de 70 cm band.

Bij de kraam zullen we een mededelingenbord of -scherm plaatsen, waarop te lezen valt welke activiteiten we vanaf welk tijdstip gaan doen. Raadpleeg dus de informatie bij onze kraamnummer 605 voor de laatste updates.

Graag tot ziens in Renswoude!

Reacties zijn gesloten.